Ni av våre lokale ølbryggere stilte til historiens første kåring av Aurskog-Hølands beste lokale øl. Dommerne var vår egen ølkjenner Roger Ødegård, og i tillegg jeger og skuespiller Stig Henrik Hoff og mesterkokk Daniél Rouge Madsen.

Kåring av Stuttreist & Himlaga øl’n 2016

Naughty Neighbour_standØlbryggerne stilte med en øl hver i konkurransen. Ølflaskene ble foliert, og øl fra hver flaske ble hellet oppi nummererte glass. Dette ble resultatet etter nøye overvåket blindtesting i lukket rom:

  1. Naughty Neighbor Brewery
  2. Lars Nebylien
  3. Seidel Bryggeriet og Årstun Bryggeri

Det var jevnt, og vi fikk delt tredjeplass. Dommerne understreket at det ar høy kvalitet på samtlige øl, og at det var potensiale for produksjon for salg. Vi gratulerer vinneren Naughty Neighbor Brewery, og samtlige andre deltagere!

  • Det var en herlig, sitrende og stolt følelse, sier John André Halvorsen etter at seieren var klar, en av to hobbybryggere i NNB. Han og naboen Eigil Skagnes startet bryggeriet for snart to år siden.
  • Vi drømmer om å selge ølet en vakker dag, men vi har ikke aktivt begynt denne prosessen enda. Da må vi ut og finne lokaler og investorer, sier Skagnes.

Hvorfor begynte dere å brygge eget øl?

  • Det er gøy å lage godt håndverk selv. Man får ølet akkurat slik man vil. Givende å hele tiden forsøke å forbedre prosessen, avslutter Skagnes og Halvorsen.

Det er også verdt å påpeke at øl’n som Seidel Bryggeriet stilte med i konkurransen, var Daniel Rougé Madsens favoritt vurdert spesielt hvordan den sto seg til Aurskog-Høland-retten. Samtlige dommere syntes også at Seidel Bryggeriets øl hadde den beste etiketten. Hoff og Ødegård hadde Naughty Neighbor Brewery sin øl som klar favoritt.