Karina Hoff og Kent Olsen var lenge på jakt etter et lite småbruk. De fant drømmested sitt, og nå er drømmen på vei til å realiseres.

Det unge paret fra Bjørkelangen og Lierfoss fant drømmested Haslerud Bruk for 2,5 år siden. Bruket ligger idyllisk til innerste inne på en grusvei nord for Aurskog – mot Mangen. 32 mål med bygninger, dyrka mark og skog kommer mot deg da man runder den siste grussvingen.

Haslerud Bruk trives dyrene. Karina Hoff og Kent Olsen passer godt på dyra (Foto: Espen Bråthen)

Haslerud Bruk trives dyrene. Karina Hoff og Kent Olsen passer godt på dyra (Foto: Espen Bråthen)

At dette er drømmestedet kan man forstå.

– Det er på en måte drømmen. Vi var på jakt etter et småbruk lenge før vi fant dette. De første årene har gått med til restaurering og bygging av hus, og så kom sauene og vi har plantet 500 bringebærbusker, sier Karina Hoff på kjøkkenet der vi sitter. Stilen der er gjennomført gammel stil og vakkert.

Moro å drive med lokale produkter

– Så vi har ikke fritidsproblemer, sier Kent Olsen, og ler godt i skjegget. Det å drive et småbruk er ikke bare en dans på rose.

– Vi har ikke mye fritid, men det er moro å drive med dette. Det er derfor det er lett å gjøre så mye vi har gjort også. Dessuten får vi mye erfaring og vi veit hva som skal til nå, forklarer Kent.

Kent Olsen har stått på for å få ferdig 500 bringebærbusker. De vil gi 700 kilo med bringebær etter hvert (Foto: Espen Bråthen).

Kent Olsen har stått på for å få ferdig 500 bringebærbusker. De vil gi 700 kilo med bringebær etter hvert (Foto: Espen Bråthen).

Blir ikke rike

På bruket har de fem sauer gående, og over 30 høner, og to haner, ved låven. Oppover i lia er det et vakkert skue med 500 bringebærbusker. Nå skal de vise frem litt av det de kan tilby på Stuttreist og Himlaga.

– Bringebæra kommer ikke før til sommeren, så det må vente litt. Vi har egg på standen vår, og vi tar med noen produkter vi har laget selv her, sier Karina.

Karina Hoff

Karina Hoff

– Ja, vi har ikke alt klart, men Stuttreist er et strålende arrangement der vi kan vise fram litt av de vi har og vi kan markedsføre oss til et stort publikum. For meg er Stuttreist et fantastisk arrangement som vi gleder oss til, legger Kent til.

Timene som hver dag blir lagt ned på det koselige bruket er mange. Drømmene er store, men rike blir de ikke.

– Nei, det blir bare en liten inntekt. Det som er viktig er å produsere noe lokalt, og at vi kan få innbyggerne i kommunen til å komme til oss for å oppleve natur, dyr og gode produkter, sier Aurskog-paret. De ønsker ikke å gå ut med alle detaljene, men lokalbefolkningen kan glede seg til fremtiden på Haslerud Bruk.

Haslerud Bruk Karina Hoff Kent Olsen 2

Stuttreist og Himlaga arrangeres for 3. året på rad. 22. september fylles Bjørkelangen sentrum opp med masse herlige stuttreist mat og produkter.