I forrige uke kom gladnyheten at Telemark Kildevann skal leie Think-fabrikken. Kontrakten er i første omgang på 15 år, og det vil gi Aurskog-Høland cirka 40 nye arbeidsplasser. Jobben starter med en gang med å tilrettelegge fabrikken til brusporduksjon, og den skal stå klar i 2013. En av de som har jobbet mest med dette er Aurskog-Hølands næringsutvikler Erik Bakke. Erik har en fortid som ansatt i Think, og har en ekstra forkjærlighet for fabrikken på Aurskog. Vi tok en prat med Erik.

 

For å stille et sportsspørsmål – hva føler du nå? Veldig glad for at denne etableringer er undertegnet. Vi har arbeidet lenge med å finne en stor aktør for Think bygget, og synes det er ekstra gledelig at det ble en ny produksjonsbedrift i Aurskog som generere nye flotte arbeidsplasser.

 

Hvor lenge har du jobbet med Telemark kildevann i denne prosessen? Siden april 2012

 

Har det vært andre interessenter? Det har vært andre interessenter, men veien fra å være interessert til å signere er ofte lang.

 

Hvilke andre har vært involvert i denne prosessen? Terra Eiendom v/ Camilla Haugerudbråten, Nils Svensøy i A-H utbyggingsselskap og eierne Berger Eiendom har vært sentrale i denne jobben

 

Nå har du arrangert tidenes beste næringsmesse, Opp Med Aurskog-Høland, og du har ordnet ny leieboer i Think-fabrikken. Hva skal du gjøre nå? Godt spørsmål, gode ideer tas i mot med takk. Vi skal nok finne på noe lurt fremover også

 

Hvordan ser du på utviklingen av næringslivet i Aurskog-Høland? I stor fremgang synes jeg, vi scorere høyt på nyetableringer, har gode næringsområder, et godt apparat i sving  og stort engasjement blant lokale næringsforeninger. Jeg ser lyst på fremtiden, vi er i dytten og jobber godt nå.

 

Har du noen andre bedrifter på vei inn til Aurskog-Høland? Vi har noen forespørsler som det arbeides med i disse dager. Kan ikke røpe hvem nå, men lover å informere så fort noe er klart

 

Hvilke fokusområder har Aurskog-Høland Utvikling? Fokusområdet og vår strategi er klar, gjøre Aurskog – Høland til det beste stedet og bo, jobbe og leve på Romerike.

 

Vi takker for praten med Erik, og man kan ikke la være å glede seg over den jobben han har lagt ned. Vi gleder oss til fortsettelsen, og vi håper ah-u.no kan fortsette med å spre det glade budskap.

Har du noen gode innspill eller saker til oss, så er det bare å ta kontakt.