Hemnes, en uslepen diamant?

Hemnes ligger helt syd i Akershus et steinkast fra grensen til Østfold. Kommunen heter Aurskog-Høland og har 15 000 inbyggere. Tettstedet har svært mye å by på og noe av dette skal vi dele med deg.

Rekordoppslutning og lag og foreninger.

Hemnes har en av landets høyeste tetthet av medlemmer i idrettslaget (SHIUL www.shiul.no) På Hemnes bor ca. 1 800 og hele 1 400 er inmeldt i idrettslaget! Det lille tettstedet kan skilte med bl.a egen teatergruppe og har lange, stolte kor og sangtradisjoner.

Bygdetunet, et samlingspunkt

Bygdetunet med miljø rundt bygdas røtter er samlingssted og arnested for stor kulturell aktivitet med mange arrangementer og aktiviteter med liv i stuene og servering av tradisjonsrik mat.

Et levende handelssentrum som har «alt»

Få tettsteder på Hemnes størrelse kan skilte med bedre utvalg av forretninger. Her finnes dagligvarer, byggevarer, klær, blomster, kafeer, bensinstasjon, glassmester, bilverksteder, frisører, post, kiosker for å nevne noen.

 

Hemnes sentrum 2

Har Hemnes tusen sjøer?

Hemnes ligger i enden av Hemnessjøen og har Bråtevannet som nærmeste nabo. Vannveiene i området danner naturlige transportårer som har lange tradisjoner med tømmerfløting. I dag kan du padle stille gjennom milevis med vann og elver. Skal du til Halden og lei av kø? Start padleturen på Hemnes!

Ski in and out

Et steinkast fra Hemnes sentrum ligger ferdig preparerte skiløyper som er belyst i vinterkveldene. Løypene holdes vedlike av SHIUL (www.shiul.no)

Svært gode offentlige tjenester

Hemnes har sykehjem, lege, tannleger, fysioterapeut, ledig barnehagekapasitet og svært god skole. Kommunen er kjent for å være næringsvennlig og lite byråkratisk.

Leder: Leif Arne Lundhagen
tlf.: 99754345
mail: leifa.lundhagen@statoilfuelretail.com